1 av 5
Amy Beach (1867-1944) - Foto från Wikimedia Commons
2 av 5
Netnakisum - Foto Julia Wesely, från gruppens hemsida
3 av 5
Ayshay - Foto från Tri Angle Records - ingen fotograf angiven
4 av 5
Bob Log III - Foto från BLIIIs hemsida, ingen fotograf angiven
5 av 5
Sarah Riedel - Foto Per Kristiansen

Bred musik med Peter Hansson

- Läbbigt, furiöst och sakralt -

Kalejdoskop – Bred musik med Peter Hansson
Onsdag 16 nov i P2 kl 22.30 - midnatt

I veckans breda program bjuds på pardonlös, men ändå vinglig countrygitarr från amerikanen Bob Log III och på ett romantiskt pianostycke av hans landsmaninna Amy Beach. Så mycket mer än nationalitet har de inte gemensamt. Förutom att de hörs i Kalejdoskop förstås!

Här kommer också läskigt munspel från Borrah Minevitch med anhang, en furiös Deep Purple-cover av Netnakisum och ett smakprov från Musica Nudas (Petra Magoni och Ferruccio Spinetti) småjazziga undersökning av sakral musik.Vi lägger även till Ayshay som skapat musik av förvrängda röster i flera lager.

1999 släppte Toumani Diabaté och Ballaké Sissoko skivan New ancient strings. Det var en uppföljare kan man säga till skivan "Cordes Anciennes" på vilken deras båda koraspelande fäder Sidiki Diabaté och Djelimadi Sissoko fanns med. I detta Kalejdoskop är det sönerna vi hör. Mer släktskap blir det när Sarah Riedel sjunger en Cornelis Vreeswijk-text som hennes far Georg nyligen tonsatt. Från skivan "Vreeswijk vs Riedel" som kom tidigare i höst. - Ta hit ett Kalejdoskop! hade Jan Johansson sagt om han levat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".