Insektsbilar, gitarrbromsar och en mangoparad

Kalejdoskop – Bred musik med
I Kalejdoskopverkstaden mixas det för fullt och den här gången har Hanna Hartman samlat på sig ett stort antal insekter som effektivt surrar ihop sig och omvandlas till en komposition där de snarare låter som ett gäng bilar på jakt än som insekter. Den galna bilresan stoppas effektivt av Stian Westerhus som med x antal pedaler, några förstärkare och en gitarr skapar ett mörkt och fascinerande ljudlandskap att dyka ner i.

Uppe vid ytan väntar Fionn Regan med smäktande stråkar och en sametslen röst. Och när det kommer till stråkmusik så kommer vi även möta Sveriges första folkstråkorkester Bowing 9 och så spelar stråktrion ZilliacusPersonRaitinen musik av Tebogo Monakgotla. Det blir hip hop ifrån 80-talets New York från filmen Wild Style och vinylcollage med John Henriksson. Den tunisiska sångerskan Ghalia Benali agerar solist i norska Pelotons arabinspirerade jazzmusik och så har Lol Coxhill gett sig ut på gatan för att dokumentera några skolbarn som sjunger om en mangoparad. Dessutom blir det en pianostaffet mellan Roll The Dice, Daniel Blumenthal och Stefan Battaglia och en låt med Feist där hon har samlat så väl stråkar som pianon och en manskör som enträget pumpar ut sitt budskap om en inre tumult. 
  


  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista