Selvhenter. Foto: Joanna Solvig Jansen (pressbild)

Fåglar, vardagsrum och rysskyla

Kalejdoskop med

Söndag 7 april 2013 kl. 22.00 – midnatt

Vintern känns ovanligt långlivad i år. För att skrämma den på flykten har Emeli Jeremias smugit in fågelläten, sånger om fåglar och ljud som påminner om fåglar mellan den sedvanligt gränslösa mixen av nytt och gammalt.

April fools sjunger Dionne Warwick, en klassisk Burt Bacharach-låt, Sjostakovitj målar kyliga flagiolettklanger i den fantastiska 2:a pianotrion. Det blir nytt från Orquesta Tipico Tangarte, House of trees, Line Kruse med flera. Line Kruse är dansk men bor i Paris, från Danmark hör vi också improvisationsgruppen Selvhenter och singer/songwritern Susanna Wallumrød. Sophie Rimheden remixar näktergalen och mot slutet av programmet hör vi ett längre avsnitt ur Nils-Aslak Valkeapääs Fågelsymfoni, ett fascinerande stycke med fågelläten och jojk. Men naturligtvis blir det så mycket mer och en hel del som överraskar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".