Planningtorock - foto av Norman Conrad

Jorden runt, flera gånger om, på 120 minuter

Kalejdoskop med

Söndag 21 april 2013 kl 22.00 - midnatt

Endast teleportering är ett snabbare sätt att förflytta sig på än musikens magiska kraft att ta oss än hit och dit inom loppet av några toner. Och för att inte snacka om hur miljövänligt det är…

I detta Kalejdoskop med Karl Jonas Winqvist brakar allt lös med ett makalöst sväng i Ghana. Och därifrån följer programmet en rad olika stigar som leder oss ner i underjorden, upp i rymden och hem igen. Sedan snabbt vidare  till ockulta bål, baskiska träplanksvirtuoser och finskt dragspelsexperimenterande.

Vi hör musik som inte räds något, men tar såklart även hand om musiken som skälver och darrar också.  Dub Colossus tar oss till kolera-tider, Wizz Jones undrar om han ska sluta spela på sin gitarr och låta oss sova vidare eller om han ska väcka oss? Vi är så vakna vi kan bli! Så gladeligen kastar vi oss över en repig sjutummare från Turkiet med Arif Sag, en 5-LP box med Saralunden, nyskriven belgisk folkmusik med Snaar Maar Waar och Mavrika’s grekiska rembetika rock. Vi sätter även tänderna i nytt material från den gränsöverskridande och oefterhärmliga Janine Roston’s alias Planningtorock.  Och till dessert bjuds det bla på rykande färskt från Årsta med Andreas Söderströms soloprojekt Ass och slutligen landar vi och ligger kvar en lång stund i Archimedes Badkar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista