Maths Broborg SR Foto

Maths Broborg

Namn: Maths Broborg

 Bor: Täby

 Roll på Sveriges Radio: Jobbar som producent och projektledare på Sveriges Radios musikredaktion SR Musik. Har producerat musikprogram, musikevenemang och liveinspelningar för Sveriges Radios räkning sedan mitten av 80-talet. Är numera bl a ansvarig för årliga radio-/tv-sända musikevenemanget P3 Guld och rikstäckande musiktävlingen Svensktoppen nästa i P4. En av papporna till numera insomnade Popstad i P3.

 Har genom åren producerat och presenterat en lång rad program och serier om artister, genrer och musikhändelser på populärmusikområdet - från 60-talspsykedelia till progressiv rock, från popfilmmusik till Motowns klassiska period, från David Bowie till Tori Amos.

 Bästa med jobbet: Att få kombinera intresset för musik med radio. Att jobba med kunniga och trevliga kollegor som också brinner för musik – oavsett genre eller inriktning.

 Gör annars: Skapar egen musik, läser, reser, umgås med familj och vänner – och köper för många skivor i form av fylliga boxar och specialutgåvor.

Intressen: förutom all musik, gärna regelbundna doser historia och vetenskap – och mycket film i olika format (bra science fiction, svartvit 30-talsskräck och stumfilm står högt i kurs).

 Gör mig glad: katter, koltrastar och strövtåg i London

 Gör mig ledsen: våld och intolerans

 Detta skulle jag inte klara mig utan: min familj, gitarr och musikdator

 Musikstjärna jag vill träffa: Paul McCartney, Kate Bush och Pete Townshend

 Omistliga skivor: Musikbiblioteket är fullproppat med viktiga plattor från olika perioder och inom olika genrer. Jag letar också nyfiket vidare, både i nutid och dåtid. Tre album jag ständigt återvänder till är The Whos rockopera Quadrophenia, The Beatles milstolpe Rubber Soul och Kate Bush experimentella The dreaming.

 Just nu (oktober 2014) är Opeths Pale communion, Tori Amos Gold dust och Transatlantics Kaleidoscope omistlig lyssning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".