Eric Chenaux. Foto: Esther Campbell. källa: www.cstrecords.com
1 av 2
Eric Chenaux. Foto: Esther Campbell. källa: www.cstrecords.com
Colin Stetson och Sarah Neufeld.
2 av 2
Colin Stetson och Sarah Neufeld. Foto: Scott Irvine och Kim Meinelt. källa: www.cstrecords.com

Ragadisco. Afroperuanskt gung. Kymrisk krautrock.

Kalejdoskop med Elias Krantz börjar och slutar med balinesisk gamelanmusik. Däremellan är det fullt upp - hela världen ska ju hinnas med!

Från Brasilien lyssnar vi till ny och gammal musik. Vi hör både ett smakprov från José Prates fantastiska skiva Tam...Tam...Tam...! (utgiven 1958) och alldeles nysläppt psykedelisk rock från bandet Boogarins.


Vi lyssnar till stillsam och vacker musik från Kina, framförd av Zeng Chengwei på det traditionella stränginstrumenten guqin. Stillsamt blir det även från USA, men då pinfärsk musik från gruppen Mothers


Som tur är hinner vi med några vändor ut på dansgolvet också! Vi hör stencoola moogsyntar i låten Soyle Beni framförd av 16-åriga turkiska sångerskan Grazia. Från Indien ger Charanjit Singh oss en hypnotisk raga i discoversion. Dessutom svängig afroperuansk musik när Lucila Campos, Oscar Avilés och Arturo Cavero bjuder upp till dans!

Sänds även på fredag kl 15.00 i P2 Musik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".