1 av 3
Susumu Yokotas CD Symbol - spelas den 8 maj
2 av 3
Allan Pettersson (foto: Gunnar Källström)
3 av 3
Toru Takemitsu-CD:n A Flock Descends Into the Pentagonal Garden

Musikguider vecka 19

Måndag 8/5 - sen musik med Mats Zmuda
 - elektroniska omtolkningar av klassiska verk, orientaliska utflykter och rysk strupsång och mycket annat från senaste seklet. Bl.a blir det innerlig electronica med Susumu Yokota, asiatisk lounge med Deepak Ram och egyptisk symfonirock med Led Zeppelin och Londonfilhamonikerna.
Repris: Onsdag 10/5 kl 13.30 över P2 Musik (Sthlm/Web)
 
Tisdag 9/5 - bred musik med Anders Olsén
        - ett lätt överbetonat men ombonat Kalejdoskop med både electronica arrangerad i akustisk form och akustika arrangerad i elektronisk form - eller rättare sagt: Akustiskt arrangemang av electronica omarrangerat i elektronisk form. Mongolungerskfranskindiskpersiska klanger huserar i närheten av en preparerad Allan Pettersson och ett piano preparé. Men det behöver man inte veta. Det går bra att lyssna ändå!
Repris: Torsdag 11/5 kl 13.30 över P2 Musik (Sthlm/Web)
 
Onsdag 10/5 - lång musik med Martin Holm
 
- långa seanser med musik som får ta tid av i tur och ordning John Adams, John McLaughlin och till sist Toru Takemitsu vars båda verk Dreamtime och A Flock Descends into the Pentagonal Garden tolkas av Tadaaki Otaka och BBC National Orchestra of Wales.
Repris: Fredag 12/5 kl 13.30 över P2 Musik (Sthlm/Web)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista