1 av 3
Scott Walkers nya The Drift
2 av 3
Lukas Ligetis CD Mystery System
3 av 3
Frank Zappa´s Civilization Phaze III

Musikguider vecka 22

Måndag 29 maj Kalejdoskop - sen musik med Kalle Tiderman
- oväntade musiköverskridanden från senaste seklet.
Musik ur och till brittiska kultserien Doctor Who dyker upp sida vid sida med laotisk munorgel och belgisk samba.
Dessutom musik av Kip Hanrahan till två olika undergroundfilmer och ett mullercollage med Moondog och Scott Walker. Och så ännu mer från skivan där Aphex Twins electronicamusik omarrangerats för orkester.
Repris: Onsdag kl 13.30 över P2 Musik (Sthlm/Web)
  

Tisdag 30 maj Kalejdoskop - Bred Musik med Urban Göransson    - långa lyxiga flödesmixar från alla tidsåldrar med bl.a. Clogs, Rypdal, Debussy, Books, Accordeon Tribe och Györgs son Lukas Ligeti. Kalejdoskop - Bred Musik är en direkt fortsättning på gamla SR P2:s populära och prisbelönta fredagsmixprogram Delta.
Repris: Torsdag kl 13.30 över P2 Musik (Sthlm/Web)
 
Onsdag 31 maj Kalejdoskop - Lång Musik med Anders Olsén                       
-
Vad blir det för musik av ett improviserat samtal rakt in i ett piano där strängarna får klinga med? Undrade Frank Zappa i en studio i New York 1967, riggade en mikrofon i en flygel och ropade in folk rakt från gatan...
Delar av materialet hamnade på skivan Lumpy Gravy från samma år. 
Långt senare, i början på 90-talet, återvände Zappa till de här 60-talsinspelningarna, komponerade mer musik och spelade även in nytt pianoprat med andra människor. Resultatet blev den pantomimiska opera- och balettföreställningen Civilization Phase III. Musiken är huvudsakligen kompositioner för Synclaviersynt men även Ensemble Modern medverkar och vi får också ta en ljudtur i Zappas egen trädgård.
Repris: Fredag kl 13.30 över P2 Musik (Sthlm/Web) 

HÖR SENASTE VECKANS PROGRAM UPPE TILL HÖGER!
  
OBS! Kalejdoskop sänds måndag-onsdag kl. 22.30-midnatt och i repris kl. 13.30-15.00 två dagar senare - men då bara över P2 Musik (Stockholm/webb)  

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".