Anna med blåbärsfingrar

8 dagar kvar till jul!

Så var ännu en världscup helg till ända. Den sista för min del innan Tour de Ski, ett av mina två stora mål denna säsong. Nu ska jag hem och ladda och träna på lite lagom för att spetsa formen inför den första etappen lördagen den 27 december i Oberhof, då det står 3,3km skate på programmet.

Helgen får så här i efterhand betyg godkänt från min sida.
Jag är nöjd med lördagens lopp men känner ändå att det finns mer att ge och att jag inte åkte 100% hela loppet. Jag tyckte att de lättare partierna fungerade riktigt bra och det känns bra att jag verkligen har utvecklat stakningen som jag har fokuserat så mycket på i sommar.

Samtidigt känns det skönt att Kuusamo verkligen bara var ett riktigt bottennapp från min sida och ingenting att egentligen lägga så mycket energi på.
Jag var ju otroligt laddad inför sprinten i söndags och tyckte för en gångs skull att det skulle bli roligt att åka sprint.. Har ju haft lite problem med det tidigare, att tycka att det ska bli roligt att åka! Men jag får ju snart en ny chans i Touren och då hoppas jag bjuda upp till en bra match mot de övriga damerna.
Jag hade hoppats på att få med mig en topp-tio placering inför Touren, men samtidigt har det överlag gått bättre än förväntat. Jag har presterat otroligt jämt om jag bortser från Kuusamo och stafetterna har gått riktigt bra.
Jag känner mig lugn och trygg, och med en kittlande längtan i magen ser jag framemot Touren! MEN innan det ska jag se till att njuta allt vad jag kan av de sista dagarna av december och av vad allt det innebär.. julklappar, julgodisbak, pepparkakor, glögg, mammas saffransbullar!
Har ännu inte hunnit köpa några julklappar så jag har en hel del att stå i till veckan! Men det är ju så mysigt! :)
Jag ska också planera vad för julgodis som ska bakas detta år, det är alltid lika roligt, eller ja, gott kanske är mer rätt att skriva!
Till helgen far jag hem till familjen i Orsa och då hoppas jag att jag hinner träffa lite släkt och vänner också, det var ett tag sen jag var hemma nu! Sen är det ju aldrig fel att komma hem och bli bortskämd med lagad mat av mor och far… Då tänker säkert ni; men jag tillbringar ju stora delar av min tid på hotell, är det inte härligare att laga maten själv? Jo, det är det, men efter några veckor bortskämd med fantastisk mat är inte fantasin och motivationen den bästa när jag väl kommer hem! Så det ska bli skönt att få hemma lagad mat utan att behöva laga maten själv!
Och oj så jag längtar tills jul!
Nu ska jag försöka fixa lite julklappar innan hyllorna blir helt tomma i affärerna!
/Anna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".