Bergstopp

Trapporna = Mount Everest!

Shit vad tiden rinner iväg! Nu har halva lägret här ner i vackra Pontrisina, i Engardin-dalen, redan varit. I morgon har vi vilodag och vi hoppas på solsken så att vi kan åka bergbana upp på någon bergstopp för att njuta av utsikten lite!

Träningen här nere har gått riktigt bra, vi är ju trots allt på ca 1800 m.ö.h. men jag tycker att det har känts förvånansvärt bra. Kanske var det inte mitt bästa styrkepass någonsin idag på eftermiddagen (kanske ett tecken på att jag börjar bli lite mör) men jag orkade i alla fall genomföra passet! :)

Efter det tog jag och Charlotte och sprang över berget från St. Moritz till Pontrisina, en sträcka på ca 8km. Det finns ju så otroligt mycket skidspår här, men det finns nästan lika många uppskottade vandringsleder, så det var kanonfint att spring över berget. Men jag måste ändå säga att den största utmaningen på denna höjd är att ta sig upp till rummet från restaurangen: trapporna upp till fjärde våningen tar knäcken på mig! Det är i dem jag märker att jag är på höjd.. Puh!!

Flåset när jag väl kommit fram till rummet är ungefär detsamma som när jag är ute och åker skidor och åker på uppför en backe på låghöjd! Snacka om att jag känner mig otränad då..

I övrigt har träningen gått bra, vi har hunnit med 5 skidpass och kroppen känns piggare än förra veckan, så det känns som om jag har återhämtat mig sedan Touren och att den åter klarar av att träna! Det är skönt!

Tyvärr har inte vädret varit som det brukar idag (vilket betyder: klarblå himmel utan ett moln i sikte) men det gör ju att man uppskattar solen bättre när det väl tittar fram!
Spåren är som sagt många och dessutom riktigt välpreparerade.

Solen värmer under dagarna (då den kikar fram) men i skuggan är det kallt, närmare -10 grader! Det gör spåren riktigt hårda så fäste är inget problem. Det är en otrolig känsla att bara flyta fram i knallhårda spår och med kanonfäste, då kan vi snacka teknikträning! :)

Vi bor som sagt i Pontrisina, ca 8 km från St Moritz och det verkar vara meckat för längdskidåkning. Spåren går i alla riktningar, in i alla dalar och över många berg! Jag har nog aldrig varit med om så många spår, jag tror inte att vi har hunnit med att åka alla ännu! Men jag tror att det är minst lika fint här på våren, sommaren och hösten…

Jag tänker mig hur det skulle kunna se ut när det är grönt över allt, lärkträden har fått tillbaka sin färg och backen blomstrar. Måste vara otroligt vackert då också! Så jag njuter, trots att jag inte får dela det med Emil.. Men så är det ju i skidåkarlivet. Han är ju och åker för-OS i Vancouver och jag har bett om MÅNGA bilder! Får se om han uppfyller min önskan! Haha!

I morgon är det som sagt vilodag, innan vi dunkar på de återstående tre dagarna innan vi åter reser hem till kalla och mörka Norden! Men förhoppningsvis har vi laddat upp solcellerna för ett bra tag framöver så att vi ska klara av mörkret! Haha! Skämt å sido, men faktiskt är det väldigt härligt att få lite sol på sig då det är som mörkast hemma i Sverige!

Nu ska jag springa iväg och läsa lite innan det är dags för kvällsfika, innan jag formligen stupar i säng!

/Anna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".