Ett abrupt slut

Så var dagens tävlingspremiär avslutad… Det blev en kort tävlingsdag, när ivern tog över hand och en stav satte ett abrupt slut på dagen. Jag hade fått klara instruktioner av käre Emil om att om jag inte hade gått ifrån i backen, skulle jag vara kylig in mot upploppet och sedan ge allt i en spurt.

Men jag kunde inte vara så kylig, jag ville om för jag kände att jag inte riktigt litade på min spurt idag då det var ett par veckor sedan jag tävlade sist. Jag kom ju aldrig om i backen, och det stressade upp mig (orutinerad som jag är) och alla tips jag fått flög sin kos! Bara så där, så var allt borta! Jag hetsade upp mig, kollade åt höger, där var Eva, framför var Pajala. Var skulle jag ta vägen? Jo, helt enkelt tog jag och gick utanför spåret! Hur kunde jag tänka så dumt? Det är klart att något kommer hända!

Precis då jag passerade Pajala, så var ju min skida precis där Pajala skulle sätta sin stavspets… Och ja, då gick det som det gick. Där låg jag och kippade efter andan, medan jag såg Pajala och Eva försvinna… Lyckades på något sätt stoppa min egen stav i magen. Försökte skynda mig upp och göra så gott jag kunde i spurten för att få en ok tid, men det gick inte särskilt bra när jag bara kippade efter luft.

Gick ändå in som dittills bästa luckylooser-tid, men då de resterande heaten gick snabbare åkte jag ur med buller och bång. Där var min sprinterdag till ända och det var bara att ställa sig i publikhavet och se resten av tävlingarna.

Några ljuspunkter plockar jag dock med mig från dagen, bland annat att jag kände mig riktigt pigg och att jag var med i starten för första gången i mitt liv! =) Det bådar gott inför stundande masstarter och (förhppningsvis) framtida sprintlopp! Jag har ju aldrig åkt bättre i en klassisk sprint tidigare, så det känns lite surt att jag inte kunde fortsätta åka...

Men familjen fick ju i alla fall en medalj idag då Emil tog bronset efter Hulån-Mats och veteranen Tobbe som imponerade rejält idag! Det var en sjukt tuff bana för herrarna, och den tog ut sin rätt! Kul ändå att familjen fick en medalj idag… hoppas på fortsatt medaljskörd i helgen! Haha!

Morgondagens lopp kommer att bli tufft, det är en tufft bana med rejäla stigningar och där emellan partier som går lättare men som man måste köra hårt på! Jag är otroligt sugen och kommer att ge allt från start och hoppas på en medalj! Jag ska ligga i målfållan när jag gått i mål och känna att jag inte har kunnat ge mer! Så jag är taggad… som ni kanske förstår! :)

På återhörande!
/Anna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista