Anna i alperna

Mot nya mål!

Så var trippen här i Seiser Alm över för denna gång. Tyvärr hade vi väl inte så tur med vädret, egentligen bara en dag med sol hela dagen. Men då tog solen, attans vad jag brände mina läppar men det var det värt med tanke på hur underbart, fantastiskt vackert det var här då! Ojoj! Då förstod jag vad de menade med att det var vackert här…

Idag var det i och för sig ganska så blå himmel, med blåsten gjorde sig påmind när den kom flygande med piskande snö. Trots otur med vädret har vi haft det kanon, ett lugnt och skönt läger med härlig stämning! Läget är i gruppen är på topp och alla ser nog fram emot att ta sig vidare mot Liberec.

Men först ska vi ta ett ”pit-stop” i Val di Dentro, ett ställe på ca 1400 m.ö.h., som ligger mitt mellan Bormio (fjolårets ort för världscupavslutningen) och Livingo (skattemeckat i Italien). Vi far dit i morgon bitti, efter att vi har stuvat in all packning. Och det är inte lite med tanke på att alla har med sig saker för att vara bort i nästan 4 veckor!  Som tur är fick vi tvätta idag, annars hade risken varit att vi hade orsakat en mass-svimning i Val di Dentro… Ja, kläderna luktar ju inte så gott efter 7 dagars träning! Haha!
På fredag står det sprint på programmet och på lördag är det 10 km klassiskt (15km för herrarna), alltså samma distans som inleder VM.

Jag körde mitt första och sista fartpass här i Seiser Alm idag, och det gick över förväntan. Det känns skönt att allting pekar åt rätt håll när VM närmar sig med stormsteg. Jag tänker dock inte dra för stora växlar av att ETT fartpass gick bra utan hoppas mer på att få en bra genomkörare på lördag. Jag vill att tekniken ska fungera så att jag kan åka avslappnat, vilket i sin tur leder till att energin går åt till rätt saker. Sen att jag ska vara helt slut när jag går i mål är ju en annan femma, men minst lika viktig! Jag har kunnat träna som jag velat de sista dagarna och hoppas kunna följa min plan den sista veckan.

Enligt rykten ska det vara väldigt fint i Val di Dentro, vi får väl se hur det är med den saken… Vet inte om jag vågar lita på rykten om hur fint det är än här, än där… =) I alla fall ska det bli skönt att träffa Emil igen innan vi åter skiljs åt, då sprintarna far på ännu ett uppladdningsläger till tyska Oberwiesental, och vi andra far vidare mot Liberec och Pelle Kocks mat… Eller just ja, VM var det! =) Och Pelle Kock’s mat (alltså han heter inte Kock i efternamn, utan Pelle är vår kock under VM, snacka om lyx!) som jag tror (vet) kommer bli gudomlig! Jag längtar… Sprintarna kommer sedan ned till VM då vi damer kör första distansen.

Nu ska jag käka kvällsfika innan jag ska försöka få ned alla sakerna i väskan igen! Det är alltid lika spännande…

/anna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".