Anna i skidmössa

Liberec - here we come!

Efter en nervös väntan så fick jag änltigen tävla i världscupen igen. Jag var mycket osäker på var jag stod och med tanke på att jag blev lite hängig igen när jag kom ner till Seiser Alm för en dryg vecka sen.

Jag kunde ju i alla fall köra ett fartpass innan vi lämnade Seier Alm och det kändes bättre än vad jag hade vågade hoppats på, i alla fall i kroppen. Luftrören tyckte dock inte att det var lika roligt och protesterade vilt i torsdags och fredags. Jag vågade inte köra min vanliga tävlingsförberedels i fredags på grund ut av dem. Men när jag vakande i lördags morse och luftrören kändes bättre än dagarna innan, kände jag mig mer än förväntansfull... Jäklar vad roligt det skulle blir att få tävla igen!

Kroppen kändes lite seg när jag började röra på mig på morgonen, men efter att jag och Niemi testat mina skidor (som var kanon redan direkt, utan att behöva lägga på något mer) kände jag att nu var det bara upp till mig om jag ville åka bra. För skidorna var perfekta och banan borde passa mig!

Kände mig lite loj i början av loppet, men lyckades tagga till mig och kunde pressa mig järnet hela loppet! Så jäkla skönt! Kände väl att jag inte orkade riktigt på slutet, men fram till de sista 2km gick det kanon! Får jag nu ladda upp lite mer så hoppas jag att jag ska kunna vara ännu piggare på torsdag!

Och vilken svensk helg det blev: det började med Emils tredje plats, Hellner och Charlottes fjärde platser och Annas sjuende plats (vinst i b-final) på sprinten i fredags, alla tjejer topp 18 igår och alla (!) killar topp 14:e med två pallpalceringar (Anders etta och Johan trea)! Vilket jäkla härligt go det blir i gruppen inför VM! Skitkul!

Vi anlände hit till Liberec för ca 2h sedan. Här är det helt vitt och det flyger snö i luften. Det var till och med snö kring stadion! :) Vi har hunnit med den första av ”Pelle Kocks” måltider och alla längtar redan till nästa! Haha!

Nu ska jag ut och gå lite innan det är dags för middag!

/Anna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".