Anna Haag i skidspåret

Ny dag, nya möjligheter...

Gårdagen var ingen rolig upplevelse prestationsmässig. Jag kände mig pigg innan loppet och var taggad till tusen. Men direkt jag startat kände jag att kroppen inte rikligt var med på noterna, det var som ingen power i kroppen. Ingesson ropade till mig: ”nu kör du Anna, ge järnet”. Och jag försökte, men det svarade inte. Krutet fanns liksom inte där. Jag kunde inte ens köra mig riktigt trött…

Jag vet ju att det beror på den senaste tidens sjukdom, jag hann ju inte återhämta mig från magsjukan på VM innan nästa smäll kom med någon slags influensa liknande skit som satte sig i luftrören. Nu är jag i alla fall helt frisk, men energin som jag hade behövt här har gått åt till att bli frisk…
Idag är en ny dag och hoppas på att kroppen är piggare än igår. Det är alltid lättare att pressa sig när det är masstart! Mitt mål idag är att försöka ta mig fram på den klassiska delen (har ju startnr. 42 tror jag, vilket innebär 6:e led) för att kunna göra mitt lopp på skatedelen. Det är ett kort lopp idag, bara 5km+5km så det kommer gå fort och kan bli hetsigt och stressigt. Det kommer att bli spännande!
Tyvärr är det ju inte så vackert väder som jag hade hoppats på, men jag hoppas ändå att det kommer mycket publik och skriker på oss! Det var förvånansvärt mycket folk backen redan igår, det var härligt! Det stödet behöver jag och de andra svenskarna!
Ses förhoppningsvis i spåret!
/anna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".