Arg.. men än är det inte slut!

Så nu var världscupen till ända… Den fick ett snörpligt slut och ingen är mer besviken än jag. Men sån är idrotten.

Det var meningen att det skulle bli en rolig helg, med tuffa tävlingar och mycket publik. Både dessa kriterier uppfylldes, men tyvärr var inte jag i det slaget som jag hade hoppats på. Jag har levt på min optimist, men har ändå vetat någonstans att jag inte skulle vara i slag i helgen. Men jag hoppades in i det sista! Så blev det inte nu, jag kunde inte på något sätt göra mig rättvisa resultat. Kroppen var inte alls med på noterna och det kändes som om energin som jag hade behövt i helgen har nog gått åt till att bli frisk…

Jag tycker tävlingarna i Stockholm och Falun var roliga, ett roligt koncept. Optimalt om man är i form, sämre när man inte är det. På dessa banor så rinner tiden iväg väldigt fort om man inte är i slag.

Fredagens lopp var nog det absolut sämsta på mycket länge, lördagens lopp var det sämsta gå ganska länge och söndagens lopp lika så! =) Eller kanske inte så illa, för faktiskt så kunde jag åka bra periodvis både lördag och söndag. Men inte ett helt lopp, och inte så fort som jag kan i vanliga fall. Jag hade noll i återhämtning, och det blir rätt tufft i ett lopp där man ska uppför mördarbacken både en och två gånger. Som tur var hade jag bra skidor och ett fantastiskt publikstöd… Skämdes faktiskt över att jag inte kunde bjuda på bättre underhållning, men nästa år… Då jäklar! =) Om jag är arg? Oja, men nu tar jag och glömmer det här fortare än kvickt och blickar framåt!

Nu är jag tillbaka i Östersund för att ladda inför årets sista tävlingshelg för min del, SM i Åsarna. På fredag ska jag, Eva Svensson och Sofia Bleckur försvara guldet från fjolårets stafett i Falun. I år är stafetten i klassisk stil, tror att det kan passa oss ändå lite bättre! I alla fall ska vi göra vårt bästa och verkligen kämpa för att guldet ska stanna i Mora!

På söndag är det dags för SM tremilen. Ett tufft lopp på en tuff bana med individuell start. Spännande! Gissa om jag ska kämpa!

Jag hoppas att helgens tävlingar har rensat ur alla skit ur kroppen och att jag är närmare mitt vanliga jag i Åsarna…

Det vore härligt att få en positiv känsla efter allt strul som varit den senaste tiden! Men innan strulet började var jag ju inne i ett väldigt flow, så jag tror att det bara är lärorikt för mig att få lite motgång… Även om det känns svårt att tänka så nu, så är jag ganska säker på att det är så!

Nu ska jag ta och bara vara ”vanliga Anna” och inte skidåkare, så kommer energin att komma tillbaka tills kommande helg!

/Anna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista