Bandypremiär i Dalarna

"Vi ska spela vårt spel"
0:59 min

Det närmar sig bandypremiärer i Dalarna för både IFK Rättvik, Falu BS och Borlänge bandy i allsvenskan norra. Vi besöker Rättvik på deras näst sista träning inför premiären på onsdag mot Västanfors. Huvudtränaren Gusse Bjernulf förklarar att laget känns väl förberedda inför premiären.

Imorgon inleder IFK Rättvik allsvenskan norra mot västanfors hemma och huvudtränaren Gusse Bjernulf menar att det viktiga är att laget spelar sitt eget spel.

Vår ambition eller min ambition är att vi går ut på onsdag och spelar vårt spel. Så ska vi klara det här, säger huvudtränaren Gusse Bjernulf.

Hur är läget i truppen annars då?

Det är fullt friskt, alla spelare är friska och hela, förklarar Bjernulf.

Mathias Stavis är lagkapten i Rättvik

 Vi har fokuserat på dom sakerna som vi har jobbat med hela hösten här. Inget speciellt med att det är västanfors vi möter eller att det är premiär. Utan vi ska göra precis de saker vi har jobbat på, säger  Stavis.

Falu BS inleder också serien på hemmaplan imorgon mot Unik Bandy. Borlänge går in i seriespelet på lördag hemma mot Köpings is.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".