1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Vi på radion som jobbar med Vi i 5:an

Vi på radion som jobbar med Vi i 5:an

Kim Ohlsson
Programledare
Kim är 26 år och tycker att det här med frågetävling är något av det roligaste som finns. Det bästa med Vi i femman är att han inte behöver svara på frågorna, han nöjer sig med att ställa dem.
Kim gick i femman på Glumslövs skola i Skåne. En ganska tyst klass, förutom vid en viss bänkrad. När det blev för livligt fick Kim springa några varv runt den lilla skolan för att lugna ner sig. Idag springer han förvirrat runt på innebandyplanen, kastar sig ut för en skidpist eller slösar pengar i någon affär.

Karsten Nilsson
Domare
Karsten är 53 år och han är den rättvisa mannen som kollar om klasserna svarar rätt. Hans ord är Vi i femmans lag.
Det är viktigt att allt är korrekt och tydligt tycker Karsten som noga går igenom alla frågor och svar innan tävlingen så att inget går att misstolka.
Karsten gick i femte klass på Ulriksbergskolan i Växjö. Han var i skolan klassens ordningsman och var rätt så snäll mot kamraterna. Han var helt enkelt inte den tuffa typen. Annat är han idag när han jobbar som domare.

Carina Bergqvist
Producent
Carina håller koll på alla andra. Man kan säga att hon ger oss läxor som vi måste göra.

Lennart Nilsson
Tekniker
Lennart älskar att koppla ihop sladdar. Meter efter meter kopplar han ihop inför varje Vi i femman sändning. När han inte gör det lirar han musik i ett band.

Magnus Larsson
Tekniker

Magnus ser till så att alla mikrofoner låter bra. Han trycker även på en massa knappar och ser till att det låter i radion. Magnus är också den grymmaste musikmixaren på radion.

Ingemar Lönnbom
Frågemakare
Han har en av Vi i femmans viktigaste uppgifter, han skriver nämligen alla frågorna.

Hasse Altbark
Musikredaktör  
Han väljer all den bra musiken som hörs i Vi i femman mellan frågorna.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".