TORSDAG 6/8 Ny medeltida musik & 200 meters simningSimborgarmärket har i år funnits i 75 år och denna torsdagmorgon klarade programledaren Jimmy Englund att simma 200 meter i direktsändning.

Wisby Simsällskaps Kjell-Åke Nordström överlämnade ett simborgarmärke, värt 25 kronor till Jimmy för hans insats.

Före detta förbundstränaren Anders Brundin tipsade Jimmy om att ta det lungt. 
Samtidigt hade han synpunkter på Jimmys badbyxor, som mer kunde användas som dragg.

Tiden för att simma 200 meter klarade Jimmy på 5.32, vilket samtliga i hallen var överens om som en bra tid.


Med sin nya avhandling om Gregoriansk sång i kloster berättade Karin Strinnholm Lagergren om hur den medeltida musiken skulle kunna breddas. Noter och skivor finns att få tag i via internet. Flera exempel på musik från 11 - 1400-talen spelades. Karin är till vardags sångpedagog på Säveskolan i Visby och sångerska i gruppen Gemma.

Dessutom intervjuades filmregissören Erik Leijonborg om inspelningen av ytterligare två Anna Jansson böcker där man nu söker statister och ett kalkstenshus vid vattnet.

Programledaren Lasse Ahnell har därmed gjort sin sista morgonsändning för denna sommar och återgår till ETER-programmet på eftermiddagarna. Under de närmaste veckorna återkommer Jael, Catarina och Joakim från ledighet till morgonprogrammet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista