Tisdag 11/8 Hemmatatueringar vanliga - och farliga

Tisdag och regnet är på väg. Morgonen var som alltid lika omväxlande och fylld av spännande personer och inslag. Detta är något av det som du kunde höra idag:ca 7.15
Allt fler väljer att tatuera sig hemma, med hjälp av instruktioner och utrustning som köps in på nätet. Det enligt socialstyrelsen. Stefan Börstad är tatuerare i Visby och han får ganska ofta besök av kunder som vill ha hjälp att rätta till misslyckade hemmatatueringar och han tycker inte om det han ser.

ca 7.45 Laget "Berras sorkar" från Rone vann i helgen SM i kubb för tremannalag. Tävlingen genomfördes i Nybro och bland de 70 lag som ställde upp tog sig gotlänningar till både första och tredje plats. I laget "Berras sorkar" ingår Tom Thomasson, Edvin Boberg samt Björn Winarve som nu alltså kan titulera sig svenska mästare i kubbspel.

ca 8.10 Nu är den 26:e medeltidsveckan över och efterstädningen pågår. Blir det då en medeltidsvecka som i år även nästa år? Vår reporter Lasse Ahnell träffade generalsekreterarern Marie Flemström.

ca 8.45 Polisen har nu gjort fler än 600 direktförverkningar av alkohol i sommar vilket är betydligt mer än tidigare år. Tanken är bland annat att kunna minska antal brott som begås genom att hälla ut alkoholen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista