1 av 5
Militär hemvärnsövning på Gotland, med norrmän. Foto: Jael Söderlund SR/Gotland
2 av 5
Norska militärer på Gotland. Så här såg det ut genom SR fönsterrutor i morse. Foto: Jael Söderlund SR/Gotland
3 av 5
Ola Lindvall, Rut Björkquist och Gustaf Hoffstedt (m) ska ikväll genomföra en paneldebatt om tryggt äldreboende. Foto: Jael Söderlund SR/Gotland
4 av 5
Patrik Roos planerar redan för vårens trädgårsarbete och har även koll på julstjärnorna. Foto: Jael Söderlund SR/Gotland
5 av 5
Julstjärnorna är redan på väg upp inför vinterns försäljning. Foto: Jael Söderlund SR/Gotland

ONSDAG 9/9 Fix och trix i trädgårdarna inför våren

Förbereder trädgården inför våren
(ca 7:45)
Nu är det höst. Häckar ska klippas, gräsmattor gödas och nya lökar sättas. Vår reporter Jael Söderlund begav sig till Follingbo trädgård för att ta reda på vad som gäller för våra trädgårdar.

Vingårdarna vill sälja vin direkt på gården
(ca 7:15)
I våras kom en utredning av alkohollagen som sa att försäljning på gårdarna, inte bör tillåtas, det skulle bland annat strida mot EG-rättens regler att tillåta detaljhandel vid sidan av monopolet. En som har engagerat sig i debatten det är Lauri Pappinen som driver Gute vin.

Fler trygga boenden för äldre behövs
(ca 8:15)
Ikväll arrangeras en paneldiskussion, tillsammans med kommunens ansvariga och en del politiker, för att diskutera ett ökande behov av boenden, som kan motverka ensamhet och öka tryggheten.

Norrmän på Gotland i sambandsövning
(ca 8:40)
Nu i september kommer en stor internationell hemvärningsövning till Gotland. Det är en norsk pluton på kanske 70 soldater som ska hjälpa svenskarna att öva.

Sverige spelar mot Malta
(ca 8:47)
Fotbollskvalet pågår för fullt och ikväll spelar Sverige mot Malta. Vi tog tillfället i akt och diskuterade detta, då väldigt många är engagerade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".