1 av 4
Vy över tänkt bro till Fårö, enligt Vägverket 1996
2 av 4
Ventilation handlar om att kontrollera inflödet av luft i våra hus. Här tillverkas rör till ett ventilationssystem. Foto: Jael Söderlund SR/Gotland
3 av 4
Carina Wigholm berättade om nya trender inom virtuella mötesplatser. Foto: Jael Söderlund SR/Gotland
4 av 4
Margaretha Thorgren och Dennis Mattson från Scan besökte vår morgonstudio. Foto: Joakim Åstrand SR/Gotland

Torsdag 8/10 Självdrag, tvärdrag eller totalt stopp?

Ventilationen viktigare än vi tror
(ca 7:45)
Ventilationen är viktigare än vi tror, speciellt i de hus och byggnader vi befinner oss i dagligen. Nu när hösten kryper på oss så är det viktigare än någonsin att våra hus fungerar efter våra behov. Ventilation är något som Roger Klingvall är en specialist på.

Frågan om bro till Fårö återigen på tapeten
(ca 6:45)
I går kväll var det åter dags att ta upp frågan "att vara eller icke vara" en bro till Fårö. Elisabeth Feurst hade dragit ihop till mötet.


Diskussioner om slakteriets framtid
(ca 7:15)
I går kväll var företrädare för Scan i Sverige här på Gotland för att fortsätta diskussionerna om vilka som ska kunna ta över slakteriet i Visby. Scan vill ha en ny lösning av driften, men är också mån om att Gotland även i fortsättningen ska ha ett eget slakteri.

SOS Gute på TV igen
(ca 8:15)
Ikväll är det dags igen för SOS Gute i TV. Vi pratade med brandmästare på Räddningstjänsten Henrik Johansson om detta.

Påskmat i Visby domkyrka
(ca 8:20)
Nu undersöker forskare olika seder i kyrkan. Bland annat blir det allt vanligare att kyrkkaffet dricks i själva kyrkan, och inte i församlingshemmet. I domkyrkan hade de under påsknatten en påskbuffé i Visby Domkyrkan och så här säger matmor Ingrid Gustafsson.

Nya mötesplatser i dagens samhälle
(ca 8:45)
Vad är allt detta med bloggar, podcasts, virtuella världar, sociala nätverk, närvarotjänster, chats, trackbacks, RSS, tagging, sharing, wikis för någonting? Jo, kortfattat det är nya tidens sociala nätverk, alltså där man träffas på.

I morgon är God Morgon Gotland tillbaka igen, samma tid och samma plats. Vi kommer då att klubba våra tre tavlor som ska auktioneras ut i förmån för Världens Barn. Hoppas ni lyssnar på oss då.

morgon.gotland@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".