1 av 2
En typisk gotländsk väg. Foto: SR/Gotland
2 av 2
Det handlar om antibiotika. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

19/10 Måndag Problem med antibiotika i världen

Multiresistenta bakterier dödar människor
(ca 8:45)
Livsmedelsverket har startat en granskning av importerat kött för att man misstänker. att infektioner sprids genom maten. Bakterier som är resistenta mot antibiotika är ett av dom största hoten mot den globala folkhälsan.

Skidsportsförbundet firade 50 år
(ca 7:15)
Gotlands skidsportsförbund har fyllt 50 år och för att fira med guldkant bjöd man flera gamla skidproffs som alla tagit OS-guld, Toini Gustavsson-Rönnlund, Assar Rönnlund, Janne Stefansson och Thomas Wassberg.

På tal om vägarna
(ca 7:45)
Snart är det dags att börja köra 10 kilometer saktare på de flesta gotländska vägarna. I november börjar vägverket byta ut 90 skyltarna till 80 skyltar. Samtidigt vill Länsstyrelsen att man ska lämna åsikter om de nya hastighetsgränserna?

Friskis och svettis i nya lokaler
(ca 8:15)
I 20 år har man svettats i andras lokaler men nu är det äntligen dags för att flytta in i egna lokaler. Friskis och Svettis som firar 20 års jubileum med sina 1300 medlemmar ska ny byta plats för träningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".