1 av 3
Kappelshamns hamn. Flygfoto: Gunnar Britse
2 av 3
Rättvismärkt kaffe positivt för arbetare som vill ha bättre arbetsvillkor. Foto: Jael Söderlund SR/Gotland
3 av 3
Halloween tema på Boda Borg i veckan. Foto: Jael Söderlund SR/Gotland

20/10 Tisdag Krafter vill stoppa försäljning av hamn

Kappelshamn, en framtidsfråga
(ca 7:15)
Var det rätt eller fel att tekniska nämden vill sälja kappelshamn till Gotlands bolaget, när det fanns en uppstickare som Gotlandsflyg som vill hyra hamnen? Vad händer med hamnen om Gotlandsbolaget förlorar nästa upphandling för Gotlandstrafiken? Detta var något vi dryftade under morgonen.

Fika rättvist idag
(ca 7:45)
Tisdagen den 20 oktober 2009 mellan klockan 08.00-20.00 tävlar Sverige, Norge, Danmark och Finland om vilket land som kan samla flest personer att fika Rättvisemärkt under en dag. Detta för att bidra till att odlare och anställda i utvecklingsländer får förbättrade arbets- och levnadsvillkor.


Mögel kan orsaka cancer

(ca 8:15)
Det fanns spår av mögel i det illaluktande ris som serverades i gotländska skolor och daghem förra veckan. Matkonsulten och dietisten Veronika Östling berättar hur farligt mögel är på lång sikt om man får i sig för mycket av det. Enligt henne kan det vara cancerframkallande.

Höstlovs aktiviteter på Gotland
(ca 8:50)
Höstlovsvecka på Gotland och massor av saker att göra, som skolledig kan man bland annat besöka Almedalsbiblioteket, Fenomenalen, idrotta och även besöka Boda Borg som har Halloween tema denna veckan.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".