1 av 2
Samkönade äktenskap. Foto: Darryl Bush/Scanpix.
2 av 2
Kvinna handlar mat i butik. Foto: Marc Femenia/Scanpix.

22/10 Torsdag Kyrkan beslutar om samkönade äktenskap

Beslut om samkönade äktenskap tas idag
(7:15)
Ska par av samma kön kunna ingå äktenskap i Svenska kyrkan? Det är den fråga Svenska kyrkans högsta beslutande organ, kyrkomötet, ska rösta om idag. 10.30 ska det tas beslut om Svenska kyrkan ska behålla vigselrätten och i framtiden viga par av samma kön.

Almedalsbiblioteket, en samlingsplats
(ca 7:45)
Höstlovet fortsätter i rasande fart mot sitt slut, men det finns ännu saker kvar att göra runt om på ön. Inne på Almedalsbiblioteket kan man göra flera saker, då de har barnboksvecka och spökvecka just nu.

Prisundersökningar kan vara manipulerade
(ca 8:15)
PRO (Pensionärernas riksorganisation) undersöker varje år vad en viss matvarukorg kostar. Omkring 1 000 butiker i hela landet ingår i undersökningen. Nu misstänker man att priserna i affärerna manipuleras och sänker priserna innan PRO gör sin årliga undersökning.

Den nya bokbussen snart på ön
(ca 8:48)
Idag är personal från bokbussen på Gotland i Markaryd för att hämta den nya Bokbussen. Det är en buss som måste leva upp till flera krav och projektet har tagit flera år att genomföra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".