1 av 3
Maria Eliadis vann med låten Without you. Foto: SR/Gotland
2 av 3
Dubbdäck river upp partiklar. Foto: Bertil Ericson / Scanpix.
3 av 3
Piratscenen ur Suder revyn 2009. Foto: Suder revyn

23/10 Fredag Biskopar reserverade sig

Svårt beslut orsakade rubriker
(ca 7:20)
I går beslutade Kyrkomötet att homosexuella par ska få gifta sig i Svenska kyrkan med en 70 procents majoritet. Vissa anser ändå fortfarande att beslutet har tagits för fort utan att kyrkoförsamlingarna ute i landet har kunnat reflerktera över ämnet och detta skapar lite oro inom kyrkan idag. Men oavsett vilket beslut som tas så anser biskop Lennart Koskinen att man ska kunna avstå att viga samkönade par på grund av sin trostolkning.

Dubbdäck på vissa vägar
(ca 7:10)
I går beslutade regeringen att ge kommunerna möjlighet att förbjuda dubbdäck på vissa vägar eller vägsträckor. Dubbdäck leder till högre partikelhalter och man vill ge kommunerna möjlighet att säga nej till dubbdäck för att få friskare luft säger infrastrukturministern Åsa Thorstensson.

Att hantera media
(ca 7:50)
Paul Ronge, medietränare, tyckte till om de senaste händelserna där ämbetsmän och politiker säger en sak när kameran är på och en annan när de tror att medierna inte spelar in. Han ansåg att journalister alltid arbetar som att tjänstemän alltid är i tjänst.

Pirater och Potentater
(ca 8:15)
Pirater härjar och färjor kör i krock, bantning och healing! Mycket händer i Suderrevyns "Pirater och Potentater". Suder-revyn är sprungen ur Näs-revyn som lades ner 1996 men för tre år sedan började de om. Vi fick besök av Yvonne Winarve och Göthe Carlsson.

Maria Eliadis vill till Melodifestivalen
(ca 8:45)
I söndags gick anmälningstiden ut till Melodifestivalens nya tävlingsmoment Webbjokern. Och en Gotländsk Webjoker har vi, Maria Eliadis som vann Gotlandsuttagningen i radio Gotland av tävlingen svensktoppen nästa.

Snart vintertid igen
(ca 8:50)
Vi pratade om domkyrkan, som slår en gång per halvtimme, om hur den ställs om till vintertid. Natten mellan söndag och måndag kommer klockan att slå tre slag tre gånger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".