Torsdag 29/10 180 år gamla minnen uppmärksammas

180 år sedan den stora sjökatastrofen i Hamra
(ca 7:45)
Torsten Gislestam berättade om den stora sjökatastrofen i Hamra 1829 då ett segelfartyg gick på grund utanför Faludden. Då vadade hamrabor ut till den engelska briggen Alfhilde, men stormen tog fart igen, och samtliga som tagit sig ut till fartyget omkom. Det är alltså 180 år sedan detta hände och på söndag ska detta uppmärksammas i Hamra kyrka.

Parkeringsavgifter i Visby innerstad
(ca 6:45)
Kommunen har ju beslutat att införa parkeringsavgifter i hela Visby innerstad och i de mest närliggande områdena utanför muren. Man har beräknat att detta ska dra in 6,5 miljon om året.


Ett samtal med radio Farmor

(ca 7:15)
En del av er som lyssnade i somras har hört av sig och undrat vad som hände med Jimmy Englunds radiofarmor. Det var tre månader sen sist de talades vid, så nu har det blivit dags att - som hon själv uttryckte det när jag ringde igår - damma av henne igen. Jimmy och Britt-Marie talade om vaccinationerna och om flirt mellan grannar.

Om kärlek i tvättstuga och på arbetsplatsen
(ca 8:15)
Vi talade med relationsexperten Christina Hermanrud om hur kärlek på arbetet fungerar och om hurvida det är smart att bli kär i sin granne. Om man är det, hur ska man då tackla olika situationer i trappuppgången eller i tvättstugan?

Hastighetssänkningarna
(ca 8:45)
Vi pratade med ett tidningsbud som kör 10 000 mil per år och han gillar inte överhuvudtaget beslutet att nästan alla vägar på Gotland sänks från 90 till 80 km/t. Vilket många andra också håller med om, det finns flera som använder vägarna som en arbetsplats och detta kan skapa mer stress än trygghet på vägarna.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista