Halloween och pumparecept

Pumpasylt

En god pumpasylt som är gjord på muscat- pumpa. Sylten räcker till 4 mindre burkar. Den är god på rostat bröd och scones.

1 kilo muscat- eller matpumpa
1/2 dl vatten
1 bit färsk ingefära (5 cm)
1 liten citron
1/2 kilo syltsocker

Gör så här:
1. Skala, kärna ur och skär pumpaköttet i små bitar.
    Lägg ner det i en vid kastrull och slå på vatten. Låt pumpan koka
    sakta till ett mos. Skala ingefäran och dela den i 2-3 bitar.
2. Skölj citronen noga och riv det yttersta av skalet fint och pressa
    saften. Tillsätt citronskal, citronsaft och socker.
3. Låt koka upp och skumma försiktigt. Låt sedan koka ca 25 min tills
    sylten är glansig och flockar sig på sleven.
    Slå upp sylten på rena varma burkar. Låt svalna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista