Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
God morgon Gotland! Hugo och Anton kan inte svara för tillfället för att vi är i sändning varje vardag...

Halloween och pumparecept

Publicerat fredag 30 oktober 2009 kl 07.41

Pumpasylt

En god pumpasylt som är gjord på muscat- pumpa. Sylten räcker till 4 mindre burkar. Den är god på rostat bröd och scones.

1 kilo muscat- eller matpumpa
1/2 dl vatten
1 bit färsk ingefära (5 cm)
1 liten citron
1/2 kilo syltsocker

Gör så här:
1. Skala, kärna ur och skär pumpaköttet i små bitar.
    Lägg ner det i en vid kastrull och slå på vatten. Låt pumpan koka
    sakta till ett mos. Skala ingefäran och dela den i 2-3 bitar.
2. Skölj citronen noga och riv det yttersta av skalet fint och pressa
    saften. Tillsätt citronskal, citronsaft och socker.
3. Låt koka upp och skumma försiktigt. Låt sedan koka ca 25 min tills
    sylten är glansig och flockar sig på sleven.
    Slå upp sylten på rena varma burkar. Låt svalna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".