pumparecept

Pumpapaj

En kryddig god pumpapaj.

Det här behövs till 6 pers:
Pajdeg:
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
400 g tärnat pumpakött
2 dl vispgrädde
1 3/4 dl råsocker
3 ägg
1/2 tsk mald kanel
1/2 tsk mald ingefära

Till servering:
blåbärssylt
vispad grädde

Gör så här:
1. Blanda snabbt samman pajdegen i en matberedare. Klä en
    pajform, ca 28 cm i diam och gärna med löstagbar botten,
    med degen. Nagga botten och ställ den kallt 30 min.
2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet ca 15 min i mitten av
    ugnen.
3. Fyllning: Sjud pumpaköttet i lite vatten ca 15 min tills det är mjukt.
    Låt rinna av i en sil.
4. Mixa pumpaköttet och blanda det med övriga ingredienser.
5. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda ca 50 min i nedre delen av ugnen.
6. Pudra över kanel och servera den avsvalnade pajen med blåbärs-
    sylt och vispad grädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista