Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Om du vill vakna till de senaste nyheterna, vädret, trafiken, musik och två relativt pigga och mysiga...

pumparecept

Publicerat fredag 30 oktober 2009 kl 07.46

Pumpapaj

En kryddig god pumpapaj.

Det här behövs till 6 pers:
Pajdeg:
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
400 g tärnat pumpakött
2 dl vispgrädde
1 3/4 dl råsocker
3 ägg
1/2 tsk mald kanel
1/2 tsk mald ingefära

Till servering:
blåbärssylt
vispad grädde

Gör så här:
1. Blanda snabbt samman pajdegen i en matberedare. Klä en
    pajform, ca 28 cm i diam och gärna med löstagbar botten,
    med degen. Nagga botten och ställ den kallt 30 min.
2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet ca 15 min i mitten av
    ugnen.
3. Fyllning: Sjud pumpaköttet i lite vatten ca 15 min tills det är mjukt.
    Låt rinna av i en sil.
4. Mixa pumpaköttet och blanda det med övriga ingredienser.
5. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda ca 50 min i nedre delen av ugnen.
6. Pudra över kanel och servera den avsvalnade pajen med blåbärs-
    sylt och vispad grädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".