pumparecept

Pumpasoppa

Limeblad, koriander och pepparfrukt ger spännande smak med lite hetta till den vackra pumpasoppan.

Det här behövs till 10-12 pers:
2 msk olivolja
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1/2-1 finhackad spansk peppar
1/2 msk finhackade korianderstjälkar
1,3 kilo pumpakött skuret i tärningar
14 dl vatten
2 tärningar hönsbuljong
4 limeblad
1 tsk salt

Tillbehör:
4 dl smetana eller crème fraiche
4 msk finhackad färsk koriander

Gör så här:
1. Hetta upp olja i en stor kastrull. Fräs lök, vitlök, pepparfrukt och
    koriander ca 5 min.
2. Lägg i pumpa och fräs ytterligare ca 5 min. Häll på vatten och
    tillsätt buljongtärningar, limeblad och salt. Koka under lock
    ca 15 min.
3. Plocka bort limebladen och kör soppan i omgångar i matberedare
    tills den är slät. Hetta upp den igen före serveringen. Servera
    soppan med smetana eller crème fraiche blandat med koriander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".