Tisdag 3/11 Avgifter upprör och irriterar

P-avgifter i innerstan upprör
(ca 7:15)
P-avgifter i Visby kommer att träda ikraft från och med nästa år. Och i stort handlar det om att man skall kunna stå en timme för 5 kronor, men man kan stå kortare och längre tid också förstås, och betala minder eller mer. Det här fick Köpmannen Leif Petterssons droppe att rinna över.

Brandmän sökes till Slite
(ca 6:45)
Det handlar om att vinna eller försvinna för att rädda brandstationen i Slite. Just nu pågår det ett intensivt arbete för att rädda rökdykarorganisationen där. Och situationen är allvarlig säger räddningschefen Dick Svennefeldt.

Öppet till tre, inget för kommunen
(ca 7:45)
I helgen hade några krogar i Visby fått tillstånd av länsrätten att ha öppet till klockan 03 .00, pga av allt GGN folk som besökte ön. Men att ha öppet till klockan 3 på natten är inget som Gotlands kommun skulle ge tillstånd till.

Rekordstor gädda fiskad på Gotland
(ca 8:10)
Robert Gunnarsson från Skåne fångade en gädda på 16,2 kilo. Och den besten är rekord för Gotlands del.

Brandvarnare kan rädda liv
(ca 8:43)
Marie Flodman har tio brandvarnare i sitt hem och hon vann ett pris för detta, för det är något som Joakim Åstrand efterlyste under morgonen, hur många brandvarnare man har i sitt hem.
Silverskatten i Alva
(ca 8:50)
- Dom är proffsiga och har varit på platsen flera gånger med kort mellanrum",så säger Majvor Östergren från Länsstyrelsen om stölden av en nedgrävd vikingaskatt i Alva.
Upptäckten gjordes av arkeologer söndagen den 25 oktober på Georg Thomassons ägor vid Gandarve i Alva och marken har sedan dess stått under polisbevakning. Brottet anses som ett Grovt fornminnesbrott och kan ge upp till fyra års fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista