Torsdag 5/11 Nystartat företag från Gotland vinner pris

Knäckebröd vinner pris
(ca 7:45)
Ise Ljungqvist startade sitt knäckebrödsföretag i somras, nu har hon utsetts till årets trendskapande nyföretagare. Och pris för detta tog hon emot häromdagen i Stockholm.

Knoparmoj, ett hemligt språk
(ca 8:50)
Idag klockan tio har Minnenas café en sammankomst på Röda korsets mötesplats i Visby, där de ska tala om det gamla sotarspråket "knoparmoj". Vi tyckte givetvis att detta lät intressant så vi pratade med brandmästaren Åke Karlsson.

Väglaget under dagen
(ca 6:45)
Ann-Louise Almgren, platschef på Nybergs entreprenad, pratade med oss om hur väglaget såg ut idag och framöver.

Eldning kräver sotning
(ca 6:50)
Det börjar bli kallare och det är dags att börja elda igen. I dag svarar vedeldningen för en stor del av uppvärmningen i hemmen och braskaminen har blivit populärt att värma upp sin bostad med. Men det finns en hel del risker med det här och det vill till att man vet vad man gör.

Kyrkmackar ställer till det
(ca 7.15)
Ett par i Gammelgarn på östra Gotland klagar över att de invaderats av kyrkmackar i sitt hus. Anticimex kan inte hjälpa till eftersom kyrkmackar räknas som "icke skadliga insekter".

Testamente och samboskap
(ca 8:15)
Gunilla Nyström, privatekonom på SEB, förklarar för oss vad som gäller när man är gift och sambo om någon i förhållandet går bort. Hon rekommenderar avtal och testamente för att sambon inte ska stå lottlös.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista