Fredag 6/11 Nordstream får lägga gasledning

Ja, till rörläggning i Östersjön
(ca 7:15)
Den svenska, och den finska regeringen sa igår ja till det rysk-tyska bolaget Nordstreams omdebatterade gasledning på Östersjöns botten öster om Gotland. Miljöpartisten Mattias Lundström i tekniska nämnden var besviken över beslutet, som han bland annat tror kan skada Östersjöns miljö när farliga ämnen från botten sedimenten rörs upp vid rörläggning. Regeringen ställer en del villkor som att Nordstream ska ha ett kontrollprogram för övervakning av verksamheten och att grumligheten i havet vid rörläggningen inte får överskrida ett visst riktvärde.

Frågesporten för ungdomar
(ca 6:45)
Mathilda Larsson vann över Wilma Lundin i dagens Utmaningen.

Hållbar utveckling, ett samtal på Gotland
(ca 7:45)
Vi lever, producerar och konsumerar i väldigt hög takt idag. De flesta av oss är överens om att vi tär på jordens resurser. Sakta bryter ner vår planet. Patrik Rönnbäck, professor i Hållbar utveckling på Högskolan på Gotland och Marilyn Mehlman från Gap International besökte oss för att diskutera ämnet.

Piller eller grönsaker mot höst trötthet?
(ca 8:15)
Blött, kallt och mörkt och man kan bli nedstämd emellanåt och då finns det till exempel enligt hälsokost affärer vissa preparat man kan ta för att motverka dessa känslor. Vi har pratat med Lotta Friberg som är auktoriserd hälsorådgivare på en hälsokostbutik på Gotland och vår egen husdietist Veronica Östling.

Bernts Salonger öppnar
(ca 8:50)
Vi pratade med Bernt Eklund om hans nystartade Bernts Salonger. Det handlar om musik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista