1 av 3
Kvinnomisshandel i hemmet är väldigt vanligt. Foto:Claudio Bresciani/Scanpix.
2 av 3
Ridsport och ishockey är de dyraste sporterna för föräldrar att bekosta för sina barn. Foto: Scanpix. Montage: SR.
3 av 3
SVT presenterade på tisdagen programledarna Dolph Lundgren, Christine Meltzer och Måns Zelmerlöw som gemesamt leder melodifestivalen 2010. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix

Onsdag 11/11 Idrottsföreningar oroliga över moms

Moms på sport
(ca 7:15)
Ett nytt förslag som kom för några dagar sen, till finansdepartementet, föreslår att ideella föreningar från och med 2011 ska debitera och redovisa moms på sina intäkter. Det handlar om uthyrning av lokaler, kafferservering i pausen och så vidare. Förslaget grundar sig i EU's momsregler. Nu oroar man sig att detta ska påverka idrottsföreningarna.

Kvinnojouren på Gotland firade 25 år
(ca 6:45)
Kvinnojouren Amanda har precis fyllt 25 år och detta firades i förra veckan med en utställning på Almedalsbiblioteket i Visby. Och det har varit intressanta år enligt ordförande Eva Gomander som började där 1984.Gotlandsklinik i Etiopien
(ca 7:45)
Arbetet med Gotlandskliniken startades av käkkirurgen Samuel Assafa 2006. Han jobbade då på Visby lasarett, pensionerades och ville hem till Etiopien för att där starta ett sjukhus som så väl behövs. Med oss under morgonen var Hans Forslund som är den svenska länken till sjukhuset i Etiopien.

Dolph Lundgren till Melodifestivalen
(ca 8:15)
Skådelspelaren Dolph Lundgren, komikern Christine Meltzer och musikern Måns Zelmerlöf är trion som ska leda melodifestivalen. Vi pratade med vår egen melodifestivalsguru Mattias Johansson om detta.


Ingen lågkonjuktur på Gotland
(ca 8:45)
Det råder ingen lågkonjunktur på Gotland. Den slutsatsen drar organisationen Företagarna i sin senaste konjunkturbarometer. I hela landet fortsätter konjunkturnedgången bland småföretagarna, men inte på Gotland. Här talar man istället om högkonjunktur. Henrik Wennesund, regionchef för Företagarna i Kalmar och Gotlands län, förklarar varför.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".