1 av 3
Magnus Wiman. Foto: Anna Jutehammar/SR Gotland
2 av 3
Angela Doring och veterinär Lasse Ahlkvist. Foto: Jael Söderlund SR/Gotland
3 av 3
Kim Kähäri berättar om ljud och hörsel. Foto: Jael Söderlund SR/Gotland

Torsdag 19/11 Wiman berättar om Göransgården

Det samtalas om Göransgården
(ca 7:15)
Först tyckte man synd om ungdomarna på Göransgården, sedan blev många förbannade på det sett som allt utvecklades, men nu är det klart att Gotlands svarta får som dom nu mera kallar sig ska flytta ut i slutet av november, i december ska Görans gården vara tömd på folk, det sa fastighetsägaren Magnus Wiman som vi träffade igår och är nöjd med gårdagens möte mellan polis och ungdomar.

Blommor renar i vinter
(ca 6:45)
Just nu känns ju trädgården bara som ett stort problem med alla löv och grenar och vissnade rabbater, men så här i november finns mycket man kan få ut av blommorna inomhus. Blommor är mer läkande, glädjande och nyttigare än vad vi tror. Vi träffade trädgårdsmästaren Göran Gräsman.

Ny tränare i Dalhem
(ca 7:20)
Dalhems div 2 lag i fotboll har fått en ny tränare. Morten Berger heter han och detta berättade han för oss igår.

PRO på arbetsförmedlingen
(ca 7:45)
Igår protesterade ett hundratal pensionärer från PRO mot dålig pensioner med att gå och söka jobb. Tina Erson och Iréne Magnusson berättade om gårdagen.

Hammarlund om Isaak
(ca 7:50)
Redaktionschef och ansvarig utgivare på GT Ulf Hammarlund skrev i dagens tidning om journalisten Dawit Isaak som suttit fängslad i 8 år i Eritrea utan rättegång. Han berättade under morgonen varför han har valt att lyfta fram denna man.

Skotträdda hundar hjälps av feromoner
(ca 8:15)
Angela Doring och veterinär Lasse Ahlkvist besökte oss under morgonen för att berätta om feromoner och skotträdda hundar. Det som brukligen används för att få katter att låta bli att röra vissa möbler kan idag hjälpa hundar som är rädda för raketer och skott.

Öron och öronhälsa
(ca 8:45)
Det handlar om hörsel hälsa, åtgärder av ljudrika och bullriga fritidsmiljöer, inverkan av hälsa och livstilsfaktorer och buller skador. Vi pratade med Kim Kähäri som är hörselforskare och biträdande lektor vid hälsoakademin vid Örebro Universitet om hennes 30 åriga forskning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".