Fredag 20/11 Framtiden ljusare för slakteriet i Visby

Slakteriets framtid diskuterades
(ca 7:15)
Visbyslakteriets framtid handlade det om igår. Slakteriföretaget Scan vill att någon annan, en delägare, ska driva slakteriet i samarbete med dem. Igår hölls ett möte med de inblandade där producenterna skulle få information om vad som händer.

Höga klackar en konstform
(ca 7:45)
Just nu fylls skobutikerna av högklackade skor och på stan kan man se fler och fler som går med olika sorters högre eller lägre klackskor. Men det är en riktig konst att gå med klackskor och därför besökte vi Jens Sjögren i hans skobutik här i Visby.

Hemvändardagar på Gotland
(ca 8:10)
Det är hemvändardagar på Gotland 19-24 november. 330 hemvändare är bokade för denna händelse då hemvändardagarna hålls för första gången. Annika Jansson och Leif Josefsson besökte vår studio.
På lördagskvällen är det konsertgala på Wisby Strands stora scen. Uppträder gör sex heltidsmusiker med olika musikinriktning, men som alla har ett ursprung på Gotland. Det blir både modern och klassisk musik när Eric Gadd, Charlotte Berg, Johan Samuelsson, Krister Dahlström, Tora Thorslund och Mattias Nilsson avlöser varandra på scenen.

Vampyrhysteri bland tonåringar
(ca 8:45)
Vampyrhysterin får ytterligare en push nu genom Twilightseriens andra premiär, New Moon, Twilight-serien av Stephenie Meyer. Twilightsagan har blivit ett fenomen som trollbinder framför allt tonårstjejer över hela världen men också romantiker i alla åldrar.


Hoppas ni alla får en trevlig helg!
Vi återkommer igen på måndag morgon med nya upptåg, inslag och samtalsämnen.

morgon.gotland@sr.se