Fredag 27/11 Landshövdingsposten på ön nu tillsatt

Ny landshövding på Gotland
(ca 8:45)
För nio år sen utsågs hon till Sveriges mäktigaste affärskvinna av tidningen Veckans Affärer. Själv beskriver hon sig som en naturälskande, hundägare som gillar goda viner. I dag utnämndes Cecilia Schelin Seidegård till ny landshövding på Gotland.

Utmaningen v48
(ca 6.45)
Andra veckan för stormästare Oskar Strömbeck, 10år, som vann över utmanaren Samuel Engelhardt, 10 år.

Vilka vinterdäck väljer vi?
(ca 7:15)
På tisdag är det första december och då är det lag på att ha vinterdäck på bilen om det är snö. Även om det mildare än vanligt just nu så kanske det kan var ide att byta till helgen, för man vet ju aldrig när det vintern slår till. Men vad ska man välja, dubbade eller odubbade vinterdäck?

En rullande dockteater
(ca 7:40)
Just nu åker Abellis magiska teater runt om till skolorna på Gotland och spelar med deras dockteater. De har ungefär 10 dockor med i föreställningen och själva bussen rymmer runt 50 barn. Men vad handlar då detta om?


Upphittade saker ska till Polisen

(ca 7:50)
Har du tappat bort något någon gång, som du anmält hos polisen men ändå inte fått igen? Den kan länge ligga i bussens, taxins eller affärens hittegods avdelning och så här får det inte vara säger polisen.

Julskyltningar på söndag
(ca 8:10)
På söndag är det dags för julskyltningen igen i Visby och i Hemse har man en också, på samma dag. Varför undrar Joakim Åstrand?

Gör en ny matta till jul
(ca 8:20)
Hela Langska huset är fyllt med mattor, både uppe och nere och kors och tvärs. Utställningen har invigning den 1:a advent och Jael Söderlund tog sig en tur dit för att lägga sin röst på hennes favoritmatta.