Harald Hjalmarsson kommunstyrelseordförande i Västervik tillsammans med programledare Jimmy Englund. Foto: Jimmy Englund

TORSDAGEN 14/1

VÄSTERVIK OCH OSKARHAMN DISKUTERAR HAMNAR

Den statliga myndigheten Rikstrafiken vill se över vilka fastlandshamnar som ska användas i Gotlandstrafiken i framtiden och har lämnat ett förslag som innebär miljöförbättringar från 2015. Ett av förslagen är att pendla mellan Västervik och Visby istället för Oskarshamn och Visby. I dagen program pratade vi med Harald Hjalmarsson, kommunstyrelseordförande i Västervik och Peter Wretlund, kommunstyrelseordförande i Oskarshamn.

Lyssna på vad de hade att säga nedan:

HUR GÖR MAN EN TRADITIONELL KLIMP?

En av våra lyssnare, Gunilla Persson, ringde in och efterlyste ett recept på Klimp, ni vet det man använde förr för att dryga ut soppan. Tyvärr blir det mindre och mindre vanligt att receptet på denna omtyckta klimp finns med i receptböcker. Därför eftersökte vi receptet i radio och fick många olika svar.

Här är Bibban Axelssons recept:

1 ägg
1 stor torr slät vetebulle
1-1.5 del mjölk
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
några malda sötmandlar

Vispa ägget och smula bullen. Blanda alla ingridienser. Ta små matskedar av blandningen och lägg i soppan. Låt koka upp tills klimparna flyter upp till ytan.

Som nämnt ovan fick vi in många olika recept, och här kommer en förklaring av en annan lyssnare; Kerstin Åkerström:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".