1 av 3
Nina Martinsson och Els-Marie Wahnström, florister på Växthuset Linds. Foto: Marie Nilsson
2 av 3
Programledare Joakim Åstrand och Röda Korsets chef Göran Wahlkvist. Foto: Marie Nilsson
3 av 3
Stellan Sundh, kursansvarig och eleven Per-Anders Sandström. Foto: Joakim Åstrand

FREDAGEN 15/1

SÅ KAN DU HJÄLPA DE UTSATTA PÅ HAITI

Vi uppmärksammar jordbävningen i Haiti. En av Sveriges mest erfarna sjuksköterskor på katastrofer, Lena Fridman, är insatt i katastrofarbetet, och berättar hur hon jobbar. Vi fick också besök av chefen för Röda Korset på Gotland, Göran Wahlkvist som berättar hur vi kan hjälpa de utsatta i haiti, från Gotland.

Lyssna på inslaget här:

 

32 HAR GÅTT UTBILDNINGEN OM GUTAMÅL

För första gången någonsin har det anordnas en 7,5 poängs högskoleutbildning på Gotland i Gutamål. Imorgon är det examen för dom 32 elever som gått utbildningen. Idag fick vi besök av kursansvarig Stellan Sundh och en av eleverna, Per Anders Sandström.

Lyssna på intervjun här:

15/1 ÄR TULPANENS DAG, FÖR TJUGONDE ÅRET I RAD

Tulpaner verkar det finns oändligt många av en sådan här dag. Idag firar vi tulpanens dag och självklart pratade vi med en florist om detta. Nina Martinsson jobbar på Växthuset Linds, och har bra insikt hur man sköter sina tulpaner och hur man smyckar ut buketten...

Lyssna på intervjun här:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".