1 av 3
Alf Nilsson och Carina Strömberg Ekedahl. Foto: Marie Nilsson/SRGotland
2 av 3
Harald Norbelie och Magnus Öhman, Gotlandsguiden TV. Foto: Marie Nilsson/SRGotland
3 av 3
Hillar Loor, TVAlmedalen. Foto: Marie Nilsson/SRGotland

MÅNDAGEN 8/2

DAGS FÖR ELEVER ATT VÄLJA GYMNASIELINJE

Vi hade besök av Alf Nilsson chef på gymnasieutbildningen & vuxenutbildningen på Gotland samt Carina Strömberg Ekedahl som ansvarar för studie och yrkesvägledningen på Södervärnsskolan. Vi har även pratat med några elever om valet man gör till gymnasiet, och om hur stor betydelse detta har för ens framtid. Lyssna på hela intervjun nedan:

UPPTÄCK GOTLANDS HISTORIA PÅ INTERNET

Nu kan du få en alldeles egen rundtur i Visby och få berättat för dig vad det var som hände vid historiska platser för flera 100 år sedan. Gotlandsguiden har börjat med TV, och med 2-minutersfilmer får du massor av intressant information. Initiativtagarna gästade oss i studion idag.

HÄNG MED PÅ ALLT UNDER ALMEDALSVECKAN

Det är helt omöjligt att hinna se och höra allt under Almedalsveckan. Men, TV Almedalen är ett nytt sätt att hänga med. Seminarier filmas och sänds via webben live, och sparas sedan ner så att man kan gå in och se när man själv har tid. Projektledaren för detta, Hillar Loor, kom hit och berättade mer.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".