1 av 5
Tjelvarskolan 3B på Krullis cup. Foto: Marie Nilsson
2 av 5
Einar hörling, Hugo Nilsson och Melker Jakobsson från Alléskolan 3B. Foto: Marie Nilsson/SRGotland
3 av 5
Snöhögen på P18 och den hårt jobbande lastmaskinen. Foto: Marie Nilsson/SRGotland
4 av 5
Conny Lundborg, lastmaskinsförare. Foto: Marie Nilsson/SRGotland
5 av 5
Jan Holmquist, förvaltningschef. Foto: Joakim Åstarnd/SRGotland

TISDAG 2/3 På Krullis cup är det fullt ös, vi har fått ny förvaltningschef och snöhögen på P18 växer och växer...

NY FÖRVALTNINGSCHEF PÅ GOTLAND

Vid årsskiftet bildades den nya gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen som tar över ansvaret för gymnasieskolan, kommunal vuxenutbildning, Gotlands folkhögskola och Lövsta landsbygdscentrum. Ny förvaltningschef är Jan Holmquist som knappt hann komma till Gotland innan han var tvungen att hälsa på oss....

VI UNDERSÖKTE DET STORA SNÖBERGET PÅ P18

På P18 vid Oskarsstenen hamnar mer och mer snö. Och det beror på att all snö från Visby flyttas dit för att inte vara i vägen i stan. Lastbilar med fulla snölass går skyttetrafik dag ut och dag in och Marie bestämde sig helt enkelt för att åka ut och kolla läget. Och kanske skulle hon även få åka lite lastmaskin.

KRULLIS CUP - FULL AV LIVFULLA BARN OCH FÖRÄLDRAR

 

Adrenalinet pumpar och det är fart och fläkt överallt. Stämningen är på topp och det kan liknas vid en stor familjefest där man träffas och umgås.
Södervärnshallen är en fyra idrottshallar på Gotland som i veckan ordnar Krullis cup, där skolklasser tävlar i lag. Marie var där igår och kände på pulsen. 
I just detta läge, alltså igår förmiddag, var det Tjelvarskolan 3b som låg i ledning och Rikard Bendelin är en av lagmedlemmarna. Han säger såhär om vinstchansen:Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista