1 av 4
Före detta kurator Inger Reinius och Elin Sjöblom. I bakgrunden, Joakim Åstrand. Foto: Jimmy Englund
2 av 4
Gabriella Gardell-Frojdenthal och Leif Bertwig. I bakgrunden; två galna programledare. Foto: Marie Nilsson/SRGotland
3 av 4
Johan Rosengren, Anna-Lena Ahlmgren med hunden Nestor. Foto: Marie Nilsson/SRGotland
4 av 4
Pierre Näsman, äventyrare. Foto: privat

TISDAG 16/3 Tidskapsel på Mount Everest, sminkade och smala tonåringar, dating in the dark och världens finaste hund...

GOTLÄNNING LÄMNAR TIDSKAPSEL PÅ EVEREST

Mount Everest, världens högsta berg. Det är många som lockas av äventyret att bestiga de 8 848 meterna till toppen.En av dem är gotlänningen Pierre Näsman sm siktar på att bestiga Mount Everest och med sig kommer han att ha en tidskapsel.

ATT VARA SMAL ÄR NÄST INTILL ETT KRAV

På Gotlands Museeum pågår just nu en utställning som fått väldigt bra respons. Den heter SMAL som står för "snygghet", "makt", "ansvar" och "lidande". Utseendefixeringen kryper allt mer ner i åldrarna. idag bjöd vi hit före detta kuratorn Inger Reinius och hennes barnbarn Elin Sjöblom. Vi ställer oss frågan, är det viktigt att vara snygg?

TVÅ GOTLÄNNINGAR PÅ TV IKVÄLL

Ikväll blir det Gotländskt på TV. "Dating in the dark" på 5:an och "Såld på hus" i TV4+.Gabriella Gardell-Frojdenthal skall dejta och Leif Bertwig värdera hus. Denna morgon gästade de oss i studion...

GREYHOUNDEN NESTOR VAR BÄST I RASEN

I fredags vann Greyhounden Nestor från Gotland, titeln "bäst i rasen" på världens största utställning i Birmingham. 80 Grayhounds ställde upp men Nestor var snyggast.Idag kom han tillsammans med husse och matte till studion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista