1 av 2
Djurskyddet Gotlands ordförande Toni Wisth. Foto. Marie Nilsson/SRGotland
2 av 2
Jimmy Englund och Petter Seander, soloartist. Foto: Marie Nilsson/SRGotland

TORSDAG 18/3 Bonde om vårbruket, Carin Göthblad håller föreläsning och årets djurvän är utsedd

HUR PÅVERKAS BONDEN AV DEN SENA VÅREN?

Är det dags att ge sig ut på åkern för bonden nu? Hur går snacket bland bönderna? Vad har hänt med jorden under den snön som legat så länge? Hur kommer grödorna påverkas? Vi ringde upp en bonde och hörde efter.

LÄNSPOLISMÄSTARE GÖTHBLAD HÅLLER FÖRELÄSNING

Länspolismästaren i Stockholm och på Gotland, Carin Göthblad, håller en förläsning på Gråbo ikväll om ungdomar och brottslighet. Men redan i vårt program idag kunde vi få veta mer om just detta.

ÅRETS DJURVÄN PÅ GOTLAND ÄR UTSEDD

I direktsändning fick vi reda på vem som blev Årets Djurvän på Gotland. I studion hade vi  ordföranden för Gotlands djurskyddsförenings lokalavdelning, Toni Wisth. Vinnare blev Amber och Ulf Grimfalk i Burs som räknar örnar och är mycket ute i markerna och har sett vanvårdade djur och anmält. Så här lät motiveringen:

Ni har visat ett civilkurage som övertstiger de flestas, när det gäller att ta parti för djur som far illa. Ni har sett djur lida utan vård, mat och skötsel. Ni har vågat ta beslut att anmäla till berörd myndighet. Djurskyddet Gotland har därför utsett er till årets djurvän 2009.

Lyssna på hela inslaget nedan.

PETTER SEANDER GÄSTADE OSS OCH SPELADE LIVE

Petter Seander är en kille från Göteborg som just nu är ute på en lite turné. Idag gästade han oss på Radio Gotland och vi fick höra smakprov från hans nya platta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista