Torsdag 5 augusti 2010

Kraftig ökning av trafikolyckor på Gotland

Normalt inträffar cirka 70-80 trafikolyckor på hela gotland under ett år. I år uppskattas ölycksantalet till mer än 50 för hela sommarperioden. Årets olyckor är en definitiv ökning då vi i juli passerade 40 trafikolyckor som räddningstjänsten kallats ut på, det säger räddningsledaren Anders Fagerlund, som inte tycker om att åka från den ena olyckan till nästa, samma dag.


Bantad Kammarmusikfestival i S:t Nikolai ruin

Måndag, torsdag och fredag blir det en bantad version av Kammarmusik festivalen i Visby. Staffan Scheja som leder det musikalisk säger att han orkar inte starta om utan vill nu hitta fasta former för en återkommande festival. Det krävs dock en ekonomisk buffert eftersom konererna i S:t Nicolai ruin inte är vädersäker och konserter kan tvingas ställa in.


Hockeyfestival

Hockeyhistoria skrivs i Visby ishall ikväll när Visby/Romas hockeyfestival gästas av de två elitserielagen Brynäs IF och Södertälje SK. Vår hockeygäst i studion idag heter Andreas Hanson, sportreporter på Gotlands Tidningar och har nog ett tredelat hjärta eftersom han har relationer till alla tre lagen.


Medeltidsteater repeteras

 

Skådespelarna Elina Lindberg, Pia Lindberg och regissören och skådespelaren Karin Pinner kom till morgonstudion för att prata om Visby Amatörteatersällskap "VA". De spelade också upp ett litet stycke ur den teater som ingår i Medeltidsveckan. 

Valdemarspelen börjar kl 18 på söndag i Medeltidsveckan vid Söderport och fortsätter genon Visby till Stora Torget med brandskattning och till Tornet vid stranden för att mura in Jungfrun

Godmorgon Gotland reportrar denna dag var Lasse.Ahnell@sr.se o Jimmy.Englund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista