Onsdag 29/9 2010

Coaching, höstpigghet och ruinälskare

Kan man komma längre genom att bara skriva upp sina mål? Svaret är, ja, enligt coachen och föreläsaren Kjell Enhager. Den här inspirerande mannen höll en föreläsning för cirka 700 nyfikna och lyckotörstande gotlänningar i veckan. Vår reporter Frida Fernqvist var där och pratade med honom om hur man når sina mål genom att tänka om och tänka nytt. Ett bra tips är att skriva ner vad man drömmer om och vill förändra.

Hösten är här på riktigt och vi är flera som känner oss tröttare och kanske lite deppiga under den här årstiden. Christine Senter - avdelningschef psykiatriska klinikens öppenvårdsmottagning och psykolog, berättade om höstdepressioner och vad man kan tänka på för att känna sig lite piggare trots att vinden viner och regnet faller utanför fönstren.

Just nu befinner sig några ruinälskare på ön, som inspekterar Gotlands ruiner och går på föreläsningar. Meningen är att de ska utbyta idéer, tankar och kunskap hur man bäst kan förvalta ruiner på bästa sätt. Ulrika Mebus, Gotlands museeum och Regin Meyer kom och berättade.

Och en utställning startade i Vinterträdgården på Clarion Hotel i Visby.  Det är nämligen Carl Köhlers bilder inom Litteratur och Scenkonst som ställs ut.

Vi besöktes också av Bertil Widbom, universitetslektor i biologi, som berättar om särdrag hos växter och djur på Gotland och andra öar på Almedalsbiblioteket under onsdagskvällen. Han berättar att ju mer isolerad en ö är, desto mer speciell är naturen.

Vi hörs igen imorgon!

/Morgongänget