Johanna Haglund, Eva Pettersson och Conny Narkun från Wats. Foto: Frida Fernqvist/SR Gotland
Onsdag 27/10 2010

Wats sätter upp klassiska farsen Hotelliggaren

"Fars handlar om timing"
11 min

Väskinde amatörteatersällskap (Wats) sätter nu upp en ny fars- Hotelliggaren - som kommer att spelas in i Väskinde bygdegård. Många ville vara med på scen i år så 10 roller spelas av 15 personer. Vi bjöd in regissör och bearbetare Eva Pettersson, samt de båda skådespelarna Conny Narkun och Johanna Haglund.

Eva Pettersson berättar att fars väldigt mycket handlar om timing och att en replik som kommer lite för sent kan förstöra hela poängen. Det är därför viktigt med skickliga skådespelare.

Hotellliggaren är en gammal klassiker, av farsmästaren Ray Cooney. Den handlar en vänsterprasslande minister som stämt träff med sin älskarinna på ett hotellrum. Hans sekreterare får i uppdrag att underhålla ministerns hustru när han träffar sin älskarinna. Men sekreteraren rör till det mesta...

Hotelliggaren har premiär fre den 28 jan 2011 och kommer att spelas fredag, lördag och söndag under februari och mars. 21 föreställningar räknar man med.

Hörs igen imorgon!

Morgongänget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".