Erik Olof Backlund. Foto: Frida Fernqvist/SR Gotland
Torsdag 25/11 2010

Han drog igång Kd på 60-talet

Robert Collin: "De halkade hursomhelst"
7:44 min

Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund har fått stark kritik sedan det dåliga valresultatet. Det gick ju inte alls bra för kristdemokraterna i varken riksdagsval eller kommunalvalet här på Gotland. Och med endast 2,13% så blev det 0 mandat i fullmäktige och finns inte med i den politiska diskusionen längre på ön. Någon man nu vill skylla på är partiledaren Göran Hägglund som många vill se att han avgår. Hur resonerar man då i kd här på Gotland? 

Erik Olof Backlund satt i partistyrelsen och drog igång partiet 1964. Han tycker att Hägglund är den bästa partiledaren som partiet någonsin haft.

Och nu har årets halka kommit till Gotland och motorjournalisten Robert Collin delade med sig av sina bästa däcktips och avlivade en dubbdäcksmyt. Marie Nilsson gav sig ut på vägarna och gjorde ett bromstest och blev förvånad över den långa bromssträckan.

/Morgongänget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".