Jenny Nyström besökte akuten på Visby lasarett på grund av ett benbrott och fick vänta i fyra timmar. Under helgen fick ortopedkliniken ta emot dubbelt så många patienter som normalt. Foto: Frida Fernqvist/SR Gotland
Onsdag 1 december 2010

Högtryck hos Ortopeden i helgen

Många halkolyckor under helgen
6:57 min

Snö och ishala gator har fått många gotlänningar att halka, ibland så illa att de tvingas uppsöka akuten. Men där kan väntetiden bli lång. Gymnasiestudenten Jenny Nyström besökte akuten efter ett benbrott för en vecka sedan, ungefär precis då snön lagt sig. Hon berättade för oss om hur det kändes att vänta i fyra timmar utan att ha någon att prata med.

Till Ortopedkliniken kommer de patienter som råkat ut för olika typer av benbrott. Verksamhetschef Staffan Bjessmo säger att de, under den gångna (snörika) helgen haft dubbelt så många patienter som under en normal helg. De tog in 13 personer på lördagen och 14 personer under söndagen.

Gå försiktigt i snön!

Morgongänget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".