Peter Forsberg. Foto: Jennie Persson/SR Gotland.

Foppa tror på vinst för Icebreakers

5:55 min

Den 30 juli besökte en av världens bästa ishockeyspelare Visby. För den 9 augusti möts Peter "Foppa" Forsbergs hockeylag Icebreakers och våra gotländska stoltheter Visby Roma i en välgörenhetsmatch. Icebreakers är en stiftelse som samlar in pengar till barn i Västernorrland som behöver stöd för vård. 

Bidragen är också till för att unga med ett handikapp eller med ett medicinskt behov ska kunna resa och uppleva kultur och idrott.

I laget Icebreakers spelar en rad kända ishockeynamn, som Henrik Sedin, Nicklas Bäckström och Henrik Zetterberg. Men det största namnet får nog tilldelas Peter "Foppa" Forsberg, som igår höll presskonferens på Coop i Öster Centrum i Visby inför matchen. Och de som samlats för att se den stora hockeystjärnan, var överens om att det finns ett ögonblick i Foppas karriär som är extra minnesvärt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista