Härnösands stift anställer samisk informatör

Elin Klemensson berättar att hon precis har inlett arbetet med att presentera sig själv ute i stiftet - bland annat genom ett brev som har skickat ut. - Jag har fått en del respons genom telefonsamtal och intresset verkar vara stort, säger Elin Klemensson.
Elin Klemensson berättar att hon precis har inlett arbetet med att presentera sig själv ute i stiftet - bland annat genom ett brev som har skickat ut. - Jag har fått en del respons genom telefonsamtal och intresset verkar vara stort, säger Elin Klemensson. Synliggöra samekulturen Nu blir Elen Klemenssons jobb att synliggöra den samiska kulturen i stiftet. - Det kan jag göra genom utbildningar, seminarier och föredrag. Men jag ska också jobba med att söka upp den samiska befolkningen som finns ute i församlingarna även utanför det samiska kärnområdet, säger Elin Klemensson. - Här har Härnösands stift tagit initiativ för att synliggöra samekulturen och det bra med tanke på att det inte finns någon samepräst, säger Elin Klemensson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".