Helt klart att vargen dödats menar polisen

Det står helt klart att den så kallade Flåsjövargen blivit dödad. Det menar Östersundspolisen som utreder misstanken om grovt jaktbrott.
Det var under onsdagen som länsstyrelsens personal hittade pejlingshalsbandet på botten av Ljungan. Enligt Andrew Sörensson på Östersundpolisen som leder utredningen, kommer det avskurna halsbandet att skickas till Statens kriminaltekniska laboratorium för analys. Enligt polisen blir det nu länsstyrelsens uppgift att söka reda på vargens kropp. Misslyckat syfte Vargen som rivit ett 30-tal renar för Tåssåssens sameby blev i förra veckan försedd med en radiosändare. Naturvårdsverket ville att den så kallade vargen skulle märkas med en sändare, så myndigheterna skulle ha större kontroll över vargens rörelser och kunna undvika skyddsjakt. Susanna Lövgren på Naturvårdsverket kan i dag konstatera att man misslyckats med det syftet. - Det är oerhört tråkigt att det här har hänt och attt man inte fick chansen att testa den här lösningen och använda det istället för skyddsjakt, säger hon. Gick fort Det var personal från Grimsö forskningsstation som försedde vargen med en radiosändare. Olle Liberg är en av viltforskarna på stationen och han är inte förvånad över det som skett. - Vi vet ju att den här vargen inte var särskilt populär där den höll till men att det skulle gå så här fort var överraskande. Lätt att hitta Olle Liberg säger vidare att märkningen inte var hemlig på något sätt. Dom som ville veta var det skedde kunde nog ganska lätt kunde ta reda på det. - När märkningspersonalen har lämnat platsen kan man ge sig dit och se vargspår därifrån och köra ifatt den.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".